Prosciotto tjesteninu možete napraviti brzo i jednostavno sa minimalnim sastojcima, a dobit ćete pravu deliciju na vašem stolu.

500 gr tjestenine skuhajte u ključaloj, slanoj vodi.

Nakon što se skuha, procijedite tjesteninu i sačuvajte 125 ml vode u kojoj se skuhala tjestenina, kako biste ju iskoristili za sos.

U većoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte 6 kriški pršute, sitno isjeckane .
pržite 2-3 minute, dok ne postane hrskava.

Izvadite iz tave i ostavite na stranu, a u tavu dodajte vlasac.

Nakon što vlasac omekša i postane proziran, dodajte origano.

U posebnoj posudi umutite 2 jaja i pomiješajte 80 gr parmezana.

Procijeđenu tjesteninu pomiješajte sa vlascem i origanom, pa dodajte mješavinu jaja i sira, konstantno miješajući dok se ne pretvori u sos.

Dodajte sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina, pa sve izmiješajte.

Stavite tjesteninu na tanjir, pospite pripremljenim pršutom, biberom i malo peršuna, pa poslužite.