Bog dolazi gladnima u obliku hrane - Mahatma Gandhi

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

21.06.2013  Metode kuhanja

Svježa cvekla je hranjiva vrsta korjenastog povrća,beet bogata željezom, folnom kiselinom, antioksidansima, kalcijem, vitaminima, te probavljivim ugljikohidratima i proteinima. Njen okus ćete poboljšati ako je ispečete, jer na taj način dolazi do izražaja njena prirodna aroma i slatkoća. Prilikom kupovine cvekle, odaberite onu sa najjačom bojom i najčvršćom sredinom, srednje veličine. Možete ju ispeći uz dodatak začina po želji.

Očistite cveklu četkom, a zatim ju isperite pod hladnom, tekućom vodom.

Ogulite kožicu i bacite.

Izrežite cveklu na kockice, pa dodajte sol, biber, bijeli luk i maslinovo ulje.

Sve izmiješajte, pa stavite u posudu obloženu aluminijskom folijom.

Prekrijte cveklu folijom, stavite u rernu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-ak minuta.

Ovako pripremljenu cveklu možete poslužiti uz različite vrste salata, a možete ju staviti u plastičnu vrećicu i čuvati u frižideru za kasniju upotrebu.

Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>