Budimo iskreni, većina ljudi nakon što samelje kafu brzinski samo prebriše vlažnom krpom mlin, bez detaljnijeg čišćenja, ne razmišljajući o tome da potiskuju ostatke koji se nakupljaju u ćoškovima.

Da biste to izbjegli, možete iskoristiti četku za premazivanje tijesta, koja je dovoljno kruta, ali i fleksibilna da može doprijeti do tih ostataka i odstraniti ih, kao i četka predviđena isključivo za te namjene, ukoliko ju pronađete u nekoj od, vama najbližih trgovina.

Naravno, ovo biste trebali raditi blizu sudopera, kako biste mogli očistiti kafu koju odstranite iz mlina, a zatim samo krpom prebrišite mlin.

Jednom mjesečno sameljite nekoliko kašikica suhe, neskuhane riže kako biste očistili moguće nečistoće koje možda ne uspijete odstraniti nakon svakodnevnog čišćenja četkom.

Na ovaj način, kao i korištenjem komadića hljeba otklonit ćete i miris kafe, ukoliko mlin želite iskoristiti da sameljete neku drugu vrstu namirnice.