Bog dolazi gladnima u obliku hrane - Mahatma Gandhi

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

30.03.2013  Metode kuhanja

Kečap se često koristi u kuhinji i bez ovog sastojka jeketchup skoro pa nezamislivo jesti pizzu, pomfrit ili hamburger.

Vjerovatno nikada niste ni pomislili da sami napravite kečap, ali u ukoliko pročitate savjete u nastavku shvatit ćete da je to vrlo jednostavno uraditi.

Stavite 170 ml paradajz sosa u jednu posudu.

Dodajte 60 ml vode, 2 kašike octa, ¼ kašikice suhe gorušice, ¼ kašikice cimeta, ¼ kašikice soli, prstohvat klinčića, prstohvat mješavine začina, prstohvat paprike i 60 gr smeđeg šećera.

Kašikom izmiješajte sve sastojke.

Smjesu stavite u teglu, čvrsto ju zatvorite i ostavite u frižider da prenoći, nakon čega možete koristiti kečap kao dodatak vašim jelima.

Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>