Muzika uz večeru uvreda je i kuharu i violinisti - Salvador Dali

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

14.06.2012  Metode kuhanja

Svjež i zreo paradajz možete vrlo lahko pretvoriti u sos koji u kombinaciji sa špagetima ili nekom drugom vrstom tjestenine zaista pruža nevjerovatan ugođaj za nepce.

Da biste počeli sa pripremom paradajz sosa, prije svega stavite vodu da prokuha u većoj šerpi.

Na dno svakog paradajza nožem ucrtajte „X”, kako biste kasnije lakše skinuli kožicu.

U ključalu vodu stavite paradajz i zadržite 30-60 sekundi, pa nakon što ga izvadite iz tople vode, odmah ga stavite u ledenu vodu i zadržite oko 60 sekundi, kako biste spriječili daljnje kuhanje.

Izvadite paradjz iz vode i skinite kožicu povlačeći je od ucrtanog znaka „X”.

Isjeckajte nježno paradajz i zajedno sa sokom, koji se pri sjeckanju iscijedio, ostavite na stranu.

U tavi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk, pazeći da ne izgori, zatim dodajte isjeckani paradajz sa sokom i kuhajte uz konstantno miješanje dok skoro sva tečnost ne ispari.

Pomiješajte sos sa skuhanom tjesteninom i poslužite.

Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>