Alfredo umak

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 2 minuta
Alfredo umak

Sastojci

Maslo:
1/4 šolje
Vrhnje za kuhanje:
1 šolja
Bijeli luk:
1 češanj
Parmezan:
3/2 solja
Peršun:
1/4 šoljice

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u većoj tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte vrhnje i kuhajte 5 minuta.

  3. Umiješajte bijeli luk i sir pa kuhajte još 2 minute uz konstantno miješanje.

  4. Pospite peršunom i poslužite uz tjesteninu ili piletinu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.