Azijska salata od piletine i tjestenine

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Azijska salata od piletine i tjestenine

Sastojci

Tjestenina:
225 grama
Kuhana pileća prsa:
5 komada
Ulje:
75 mililitara
Sol:
1 kašičica
Mrkva:
2 komada
Brokula:
1/2 svežnja
Karfiol:
1/2 svežnja
Voda:
60 mililitara
Soja sos:
30 mililitara
Sezamovo ulje:
45 mililitara
Mladi luk:
Po želji
Svježe gljive:
225 grama

Instrukcije

  1. Tjesteninu staviti u proključalu, slanu vodu i kuhati 8 do 10 minuta.

  2. Kada se skuha, iscijediti je i u većoj posudi pomiješati sa skuhanom piletinom.

  3. U većoj šerpi zagrijati 1 kašiku ulja, dodati mrkvu i malo soli, pa kuhati 3 do 5 minuta.

  4. Izvaditi mrkvu i pomiješati je sa tjesteninom i piletinom.

  5. U šerpu u kojoj se kuhala mrkva dodati 2 kašike ulja, gljive i malo soli, pa kuhati 5 minuta.

  6. I gljive staviti u posudu sa tjesteninom.

  7. Staviti još 2 kašike ulja u šerpu, dodati brokulu, karfiol, luk, malo soli i 60 ml vode.

  8. Sastojke izmiješati i kuhati 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje.

  9. Izvaditi povrće iz šerpe rešetkastom kašikom i pomiješati sa tjesteninom i drugim sastojcima.

  10. Smjesi dodati sezamovo ulje i soja sos za poboljšanje okusa, pa poslužiti jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.