Baklava

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 20 minuta
Baklava

Sastojci

Maragarin:
1 komad
Žumanca:
4 komada
Brašno:
500 grama
Orasi:
400 grama
Šećer:
3/2 kilogram
Voda:
3/2 litar
Gotove kore:
1 komad
Margarin:
1 komad

Instrukcije

  1. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, jaja i istopljeni margarin. Rukama izmiješajte.

  2. Baklavu pravite tako što ide prvo red gotove kore, zatim smjesa s brašnom i na kraju dodajte isjeckane orahe s istopljenim margarinom za premaz.

  3. Ponavljate to dok se ne potroši materijal.

  4. Isjecite baklavu i stavite je u već zagrijanu rernu na 180 stepeni.

  5. Pecite oko 80 minuta.

  6. Izvadite, prelijte vrućim zaljevom a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.