Čili govedina

Služi: 1 osobuKuhanje: 3 minutaPriprema: 15 minuta
Čili govedina

Sastojci

Brašno:
1/2 kilograma
Govedja plećka:
3/2 kilogram
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
2 glavice
Gnječen bijeli luk:
2 glavice
Crvene paprike:
2 komada
Ljute papričice:
2 komada
Worcestershire umak:
1 kašika
Smeđi šćer:
1 kašika
Mljeveni kumin:
1 kašika
Crvena paprika:
1 kašika
Chilli u prahu:
1 kašičica
Nasjeckani paradajz:
800 grama
Voda:
3/2 litar
Kiselo vrhnje:
Po želji
Kukuruzne tortilje:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite brašno u plitku posudu. Začinite s soli i biberom. Lagano uvaljajte govedinu u brašno.

  2. Ugrijte ulje na srednjoj temperaturi u dubokoj tavi. Kuhajte govedinu u malim količinama, 3 do 4 minute. Dodajite ulje po potrebi. Skuhanu govedinu prebacite u tanjir i poklopite da bi zadržali toplotu.

  3. Dodajte luk i češnjak u tavu. Kuhajte uz povremeno miješanje do 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte paprike, ljutu papriku, Worcestershire umak, šećer, kim, crvenu papriku u prahu i čili u prahu. Kuhajte miješajući do 1 minute ili dok ne dobije aromu. Dodajte paradajz i vodu, pa čekajte da proključa.

  4. Naspite smjesu u posudu za kuhanje. Dodajte meso i izmiješajte sa smjesom. Pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi, 3 do 4 sata ili dok meso ne omekša i umak se zgusne.

  5. Poslužite s kiselim vrhnjem, avokadom i tortiljama.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.