Čokoladna torta sa kokosom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 45 minuta
Čokoladna torta sa kokosom

Sastojci

Maslac:
125 grama
Šećer:
250 grama
Jaja:
2 komada
Brašno:
370 grama
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Kakao:
75 grama
Kokosa:
125 grama
Mlijeko:
250 mililitara
Margarin:
200 grama
Čokolada za kuhanje:
200 grama

Instrukcije

  1. Maslac i šećer mikserom umutite u pjenastu masu.

  2. Dodajite jedno po jedno jaje i konstantno miksajte smjesu.

  3. Prosijte pola brašna i pola kakaoa preko ove smjese.

  4. Dodajte pola kokosa, izmiješajte, a zatim i pola količine pripremljenog mlijeka.

  5. Ponovo izmiksajte smjesu, pa dodajte preostalo brašno, kakao, kokos i mlijeko.

  6. Stavite smjesu u okrugli kalup 6.5 cm dubine, a 20 cm osnovice, obložen papirom za pečenje.

  7. Pecite 60 minuta na 180 °C, a nakon što se kora ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.

  8. Margarin i izlomljenu čokoladu stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.

  9. Miješajte dok ne dobijete glatku masu.

  10. Prvu koru premažite ½ čokoladne kreme, preklopite drugom, pa cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.