Čokoladni sladoled sa lješnjacima

Služi: 1 osobuPriprema: 30 minuta
Čokoladni sladoled sa lješnjacima

Sastojci

Čokolada od lješnjaka:
100 grama
Šećer:
4 kašike
Slatko vrhnje:
500 mililitara
Jaja:
5 komada
Čokoladne napolitanke:
100 grama

Instrukcije

  1. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka, pa ih mikserom umutiti sa 4 kašike šećera.

  2. Kada se smjesa izjednači, dodati istopljenu čokoladu od lješnjaka, pa sve izmiješati.

  3. U pripremljeno slatko vrhnje dodati umućenu smjesu.

  4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a napolitanke samljeti.

  5. U smjesu od slatkog vrhnja i žumanjaka postepeno dodavati umućene bjelanjke i samljevene napolitanke.

  6. Kada se smjesa izjednači, ostaviti je u zamrzivač, pa kasnije poslužiti kao osvježavajući desert.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.