Čorba od dimljene puretine i riže

Služi: 1 osobuKuhanje: 100 minutaPriprema: 20 minuta
Čorba od dimljene puretine i riže

Sastojci

Maslac:
1 kašika
Mrkva:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Ruzmarina:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
3 češnja
Pileća supa:
500 mililitara
Dimljena pureća prsa:
250 grama
Riža:
200 grama
Brašno:
80 grama
Manje masno mlijeko:
650 mililitara
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Na istopljenom maslacu oko 10 minuta pržiti isjeckanu mrkvu, crveni, bijeli luk i ruzmarin.

  2. Dodati pileću supu, puretinu i rižu.

  3. Poklopiti šerpu i kuhati smjesu 80 minuta, dok riža omekša.

  4. U posebnoj posudi napraviti glatku smjesu od brašna i mlijeka, preliti je u skuhanu smjesu s rižom, dodati biber, pa nastaviti kuhanje još 10 minuta.

  5. Čorbu poslužiti toplu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.