Čorba od telećeg mesa

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 30 minuta
Čorba od telećeg mesa

Sastojci

Teletina:
1 kilogram
Peršun:
Po želji
Paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Brašno:
1 kašika
Crvena paprika:
Po želji
Žumanjce:
2 komada
Kiselo mlijeko:
1 šoljica

Instrukcije

  1. Oprati teletinu, isjeći na komade i staviti u lonac sa 2 l hladne vode da se kuha. U lonac također staviti isjeckani peršun, paradajz i isječenu papriku.

  2. Zaprška: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati 1 kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šolju vode da se brašno ne zgrudva.

  3. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.

  4. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu.

  5. U posebnu posudu staviti 2 žumanjka, 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati. U ovu smjesu polahko sipati procijeđenu čorbu, staviti octa po želji i poslužiti s mesom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.