Curry piletina s rižom i jogurtom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta
Curry piletina s rižom i jogurtom

Sastojci

Piletina:
1 kilogram
Curry u prahu:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Riža:
3/2 solja
Pileća osnova:
3 šolje
Korijander:
1/2 šolje
Jogurt:
150 mililitara

Instrukcije

  1. Stavite piletinu u zdjelu i pospite s curryem u prahu.

  2. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.

  3. Izvadite piletinu, stavite na tanjir a zatim u istu tavu dodajte crveni luk, bijeli luk i pirjajte dok luk ne omekša.

  4. Umiješajte rižu pa prijajte 2 minute uz povremeno miješanje.

  5. Vratite piletinu, dodajte lagano pileću osnovu, poklopite i pecite 35-40 minuta, ili dok riža ne omekša.

  6. Pospite s korijanderom i poslužite uz jogurt.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.