Desert sa rumom i narandžom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Desert sa rumom i narandžom

Sastojci

Maslinovo ulje u spreju:
Po želji
Šećer u prahu:
33/100 šoljice
Jaja:
3 komada
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Narandža:
1 komad
Rum:
1 kašika
Mlijeko:
7/4 soljica
Hljeb od grožđica:
5 kriški
Šećer:
1 kašičica
Sladoled:
Po želji
Jagode:
Po želji

Instrukcije

  1. Pomasite maslinovim uljem kalupnu posudu za pečenje.

  2. Umutite šećer i jaja u posebnoj zdjeli. Miješajte a zatim dodajte narandžu, rum, vanilla ekstrakt i mlijeko.

  3. Sve dobro umutite.

  4. Stavite hljeb u posudu za pečenje a zatim ga prelijte sa napravljenom smjesom. Ostavite 20 minuta

  5. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni i stavite da se peče.

  6. Pecite 40 minuta.

  7. Pospite sa šećerom i poslužite uz sladoled i jagode.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.