Goveđa supa s rezancima

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Goveđa supa s rezancima

Sastojci

Goveđa osnova:
6 šolja
Đumbir:
5 centimetara
Zeleni luk:
6 glavica
Mrkve:
2 komada
Crvena paprika:
1 komad
Mahune:
180 grama
Slatki kečap:
3/2 kasika
Slatki chilli umak:
3/2 kasika
Rezanci:
150 grama
Odrezak:
200 grama

Instrukcije

  1. Ubacite đumbir i pola glavice luka u lonac na visoku temperaturu.

  2. Čekajte dok prokuha pa poklopite. Smanjite temperaturu. Kuhajte 5 minuta pa odbacite đumbir.

  3. Dodajte papriku, mrkvu i mahunu. Čekajte dok prokuha pa otkrijte. Kuhajte jos 2 minute il dok povrće ne omekša.

  4. Skinite pa umješajte preostali luk, kečep i chilli umak.

  5. Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prespite kipućom vodom. Sačekajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.

  6. Razdijelite rezance u posude. Po vrhu poredajte govedinu. Pospite smjesu kipućom juhom. Poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.