Goveđi gulaš s grahom

Služi: 1 osobuKuhanje: 1 minutaPriprema: 30 minuta
Goveđi gulaš s grahom

Sastojci

Grah:
2 šolje
Maslinovo ulje:
8 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Šampinjoni:
200 grama
Suho vino:
3/4 šolje
Paradajz:
400 grama
Goveđa osnova:
3/4 šolje
Crvena paprika:
1 komad
Šećerna trska:
1/2 šoljice

Instrukcije

  1. Stavite grah u zdjelu. Zalite ga kipućom vodom i poklopite zdjelu. Sačekajte 1 sat a zatim iscijedite

  2. U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na većoj temperaturi.

  3. Dodajte pola govedine i kuhajte 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju.

  4. Prenesite na tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.

  5. Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte bijeli i crveni luk u tavu.

  6. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte gljive i vino. Dovedite do ključanja i vratite govedinu s saftom.

  7. Dodajte paradajz i papriku u tavu. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu, prekrijte i ostavite tako 1 sat i 15 minuta.

  8. Okrijte i dodajte grah. Kuhajte 20 minuta neotkriveno uz miješanje ili dok govedina ne postane meka.

  9. Dodajte šećernu trsku i kuhajte 5 minuta a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.