Goveđi pilav

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Goveđi pilav

Sastojci

Cherry paradajz:
250 grama
Maslinovo ulje:
3/2 kasika
Blagi curry prah:
1 kašika
Kumin:
1 kašičica
Cimet:
1 kašičica
Govedina:
400 grama
Basmati riža:
1 šoljica
Pileća osnova:
5/2 soljica
Ribizle:
1/4 šoljice
Zeleni luk:
3 glavice
Peršun:
1/2 šoljice

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C.

  2. Tepsiju (po mogućnosti veću) obložite folijom, poredajte paradajz, dodajte dvije kašike ulja i začinite s soli i biberom.

  3. Pecite 20 do 25 minuta.

  4. U međuvremenu preostalo ulje zagrijte u tavi na srednjoj temperaturi.

  5. Dodajte curry prah, kumin, cimet i govedinu. Kuhajte uz miješanje 3-4 minuta. Dodajte rižu.

  6. Pomiješajte pileću osnovu i sačekajte da prokuha. Prespite to u veći lonac.

  7. Pokrijte i kuhajte 20-25 minuta ili dok se tekućina ne apsorbuje.

  8. Dodajte paradajz, ribizle, mladi luk i prekrijte pa sačekajte 5 minuta.

  9. Umiješajte peršun i poslužite u zdjele.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.