Govedina i chilli grah

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Govedina i chilli grah

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Gnječen bijeli luk:
2 glavice
Mljeveni kumin:
2 kašičice
Chilli u prahu:
3 kašičice
Mljevena govedina:
750 grama
Konzervisani paradajz:
800 grama
Goveđa osnova:
1 šolja
Konzervisani grah:
800 grama
Mahune:
200 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu za kuhanje na većoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk.

  2. Kuhajte uz miješanje 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte kumin i chilli u prahu. Kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.

  3. Dodajte meso. Kuhajte, uz pomoć kašike za kuhanje miješajte da razbijete meso, 5 do 7 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.

  4. Dodajte paradajz i osnovu. Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu.

  5. Kuhajte 20 do 25 minuta, dodajući grah i mahune u zadnjih 5 minuta kuhanja.

  6. Skinite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.