Govedina s gljivama i bijelim grahom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Govedina s gljivama i bijelim grahom

Sastojci

Goveđi odrezak bez masnoće:
500 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Mrkve:
2 komada
Crveni luk:
2 glavice
Gljive:
220 grama
Suho bijelo vino:
1/4 šoljice
Bijeli grah:
500 grama
Paradajz:
400 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na većoj temperaturi.

  2. Stavite govedinu i pecite po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije ružičastu boju.

  3. Izvadite iz tave pa začinite sa soli i biberom.

  4. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje.

  5. Dodajte mrkvu i kuhajte uz konstantno miješanje 3 minute.

  6. Zatim dodajte luk i kuhajte, uz miješanje, 8 minuta li dok luk ne postane hrskav.

  7. Dodajte gljive i vino pa kuhajte još 5 minuta.

  8. Umiješajte grah i paradajz. Nastavite kuhati još 3 minute.

  9. Vratite govedinu u tavu, kuhajte još dvije minute.

  10. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.