Govedina sa chilliem i bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Govedina sa chilliem i bosiljkom

Sastojci

Ulje od kikirikija:
2 kašike
Odrezak:
400 grama
Slatki chilli umak:
1/4 šoljice
Sol:
2 kašičice
Riblji umak:
1 kašičica
Crvena paprika:
1 komad
Chilli paprika:
1 komad
Bosiljak:
1/4 šoljice

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi.

  2. Dodajte meso, pecite i miješajte dok ne dobije smeđu boju.

  3. Izvadite i pokrijte folijom da bi zadržalo toplotu.

  4. Kombinirajte slatki chilli umak, soju i riblji umak u zdjeli.

  5. Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodajte luk i paprike. Pecite i miješajte 2-3 minute dok ne omekšaju.

  6. Dodajte chilli i kuhajte 1 minutu.

  7. Vratite meso u tavu zajedno za umakom od slatkog chillia. Kuhajte 1-2 minute ili dok se umak dovoljno ne ugrije.

  8. Skinite s toplote, pospite bosiljkom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.