Govedina sa povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Govedina sa povrćem

Sastojci

Goveđi odrezak:
600 grama
Umak od šljiva:
2 kašike
Umak od ostriga:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Chilli paprika:
1 komad
Riža:
400 grama
Biljno ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Broccolini:
1 svežanj
Beansprouts:
1 šolja

Instrukcije

  1. Stavite govedinu, umak od šljiva, umak od ostriga, bijeli luk i chilli u zdijelu. Promiješajte i stavite u frižider 15 minuta.

  2. Stavite rižu u vatrostalnu posudu. Pospite kipućom vodom i ostavite 1-2 minute ili dok ne omekša.

  3. Iscijedite i isperite hladnom vodom.

  4. Ugrijte tavu na visokoj temperaturi. Dodajte 1 kašičicu ulja. Dodajte pola govedine i promiješajte. Pecite 1 minutu ili dok ne bude zapečena.

  5. Prenesite u tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.

  6. Dodajte preostalo ulje, luk, paprike u stir-fry tavu, pecite 2 minute ili dok povrće ne omekša.

  7. Vratite govedinu sa saftom u tavu. Dodajte rižu. Kuhajte 2-3 minute ili dok se dobro ne zagrije.

  8. Skinite sa toplote. Dodajte beansprouts (klice). Promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.