Govedina sa zelenom salatom i dressingom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Govedina sa zelenom salatom i dressingom

Sastojci

Vrhnje:
1 šolja
Senf:
1 kašika
Mlijeko:
4 kašike
Govedina:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Zelena salata:
6 šolja

Instrukcije

  1. U manjoj posudi dobro umutite vrhnje, senf i mlijeko pa ostavite na stranu.

  2. Zagrijte maslo u tavu i dodajte govedinu. Začinite sa soli i biberom pa pecite 5-6 minuta uz povremeno miješanje.

  3. Umiješajte luk i papariku pa nastavite peći dok povrće ne omekša, 2-3 minute.

  4. Skinite i poslužite sa zelenom salatom i dressingom od vrhnja koji ste napravili.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.