Govedina u umaku s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Govedina u umaku s gljivama

Sastojci

Maslac:
100 grama
Govedina:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Zelena paprika:
Po želji
Gljive:
450 grama
Brašno:
50 grama
Goveđa kocka za supu:
2 komada
Sol:
1 kašičica
Tjestenina:
Po želji

Instrukcije

  1. U jednu od kuhinjskih posuda staviti 400 ml vode, prokuhati i dodati 2 goveđe kocke.

  2. U većoj tavi istopiti 50 gr maslaca.

  3. Dodati meso i peći dok ne dobije smeđu boju, a zatim ga izvaditi iz tave.

  4. U masnoći gdje se kuhalo meso propržiti luk, dodati isjeckanu papriku i gljive, pa sve pržiti 3-4 minute uz neprestano miješanje.

  5. Zagrijati preostali maslac u posebnoj tavi, dodati brašno i goveđu supu.

  6. Brašno i supu izmiješati, kuhati dok se smjesa blago ne zgusne, zatim dodati začine, smjesu s gljivama i govedinu, pa sve kuhati 45 minuta na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i dodavanje vode.

  7. Jelo poslužiti s tjesteninom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.