Gulaš sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 10 minuta
Gulaš sa sirom

Sastojci

Junetina:
1 kilogram
Crveni luk:
6 glavica
Feta sir:
130 grama
Maslinovo ulje:
5 kašika
Voda:
740 mililitara
Paradajz sos:
4 kašike
Vinski ocat:
5/2 kasika
Kumin:
3/2 kasicica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi a zatim dodajte meso i upržite.

  2. Dodajte vodu, paradajz sos, ocat, kumin, cimet, sol i biber.

  3. Poklopite lonac i kuhajte 1 sat.

  4. U međuvremenu kuhajte luk u posebnoj posudi oko 1 minutu a zatim ga dodajte u lonac s mesom pa sve zajedno kuhajte.

  5. Kada je meso skuhano i gulaš gotov dodajte sir.

  6. Začinite po vlastitom ukusu i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.