Gurabije sa medom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Gurabije sa medom

Sastojci

Brašno:
250 grama
Med:
150 mililitara
Jaja:
1 komad
Brašno:
500 grama
Šećer:
1/2 kašike

Instrukcije

  1. U zdjelu stavite maslo, med, jaje, brašno i šećer pa miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

  2. Oblikujte gurabije, pa u svakoj gurabiji napravite udubljene u sredini.

  3. Poredajte gurabije u podmazanu posudu za pečenje i pecite u pećnici na umjerenoj temperaturi dok ne dobiju rumenu boju.

  4. Izvadite iz pećnice, ostavite da ohlade a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.