Italijanski sendvič od tunjevine

Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Italijanski sendvič od tunjevine

Sastojci

Konzervisana tunjevina:
200 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
4 kašike
Crveni luk:
1/2 glavice
Celer:
1/2 komada
Paradajz:
1/2 komada
Crne masline:
6 komada
Ocat:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Iscijediti tunjevinu i staviti u manju posudu.

  2. Dodati maslinovo ulje i izmiješati sa iscijeđenom tunjevinom.

  3. Crveni luk, celer, paradajz i masline sitno isjeckati, staviti u posudu sa tunjevinom, dodati ocat, pa sve izmiješati.

  4. Od pripremljene smjese možete napraviti dva ili tri sendviča, zavisno od veličine peciva koje ćete filovati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.