Jabuke sa čokoladnim preljevom

Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Jabuke sa čokoladnim preljevom

Sastojci

Jabuke:
12 komada
Čokolada:
1 kilogram
Kikiriki:
80 grama
Štapići:
12 komada

Instrukcije

  1. Jabuke operite i u sredinu stavite po jedan drveni štapić.

  2. Čokoladu istopite u šerpi, na pari, iznad ključale vode.

  3. U posebne posude stavite kikiriki, izlomljene štapiće ili bademe.

  4. Jabuke uvaljajte u čokoladu, pa u kikriki ili druge sastojke po želji.

  5. Ostavite 20-ak minuta da odstoje na sobnoj temperaturi dok se čokolada ne stvrdne, pa poslužite kao desert.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.