Jednostavna i ukusna riža s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Jednostavna i ukusna riža s gljivama

Sastojci

Paprike:
1/4 šolje
Crveni luk:
2 kašike
Maslo:
2 kašike
Konzervisane gljive:
200 grama
Voda:
3/4 šolje
Riža:
33/100 šolje
Pileća kocka:
1/2 komada
Peršun:
1 kašičica
Sol:
13/100 kašičice
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. U većem loncu zagrijte maslo, dodajte papriku i luk i pecite dok ne omekšaju.

  2. Dodajte gljive i pecite 1 minutu a zatim umiješajte vodu, rižu, pileću kocku, peršun, sol i biber.

  3. Kada je smjesa proključala smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 16 minuta ili dok se tekučina ne apsorbira a riža ne omekša.

  4. Skinite s vatre i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.