Jednostavni riblji kolačići

Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 12 minuta
Jednostavni riblji kolačići

Sastojci

Riblji fileti:
500 grama
Prezla:
500 grama
Mladi luk:
3 glavice
Kopar:
1 kašičica
Jaja:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Izmiksajte u glatku smjesu ribu, prezlu, luk, kopar, sol, biber i jaje.

  2. Od te smjese napravite 8 kolačića.

  3. Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih prekrijte i ostavite u frižider.

  4. Nakon što malo odstoje u frižideru ispržite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.