Kolač od jabuka sa okusom cimeta

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 30 minuta
Kolač od jabuka sa okusom cimeta

Sastojci

Jabuke:
400 grama
Petit keks:
250 grama
Maslac:
125 grama
Kremasti sir:
500 grama
Šećer u prahu:
90 grama
Jaja:
3 komada
Zobene pahuljice:
200 grama
Brašno:
60 grama
Smeđi šećer:
60 grama
Maslac:
50 grama
Mljeveni cimet:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Izmrvite keks i izmiksajte sa maslacem (125 gr).

  2. Rasporedite na pleh dimenzija 20x30 cm obložen papirom za pečenje.

  3. Stavite u frižider.

  4. U međuvremenu mikserom umutite kremasti sir i šećer.

  5. Dodajite jedno po jedno jaje, konstantno miksajući smjesu dok se ne ujednači.

  6. Umiješajte jabuke i cimet, pa ovu smjesu premažite preko baze od keksa.

  7. Zobene pahuljice, brašno i šećer stavite u posebnu posudu i izmiksajte s maslacem.

  8. Pospite preko smjese u plehu i pecite 30-40 minuta.

  9. Isključite i ostavite da se u otvorenoj rerni hladi 3 h, a zatim ostavite kolač u frižider da prenoći.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.