Krompir salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Krompir salata

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Pileća osnova:
1 litar
Ljuta paprika:
1/4 kašičice
Celer:
3 komada
Bijeli vinski ocat:
3 kašike
Šećer:
1 kašika
Hren:
2 kašike
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
33/100 šolje
Sjemenke celera:
1 kašika
Kopar:
Po želji
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Naspite u lonac dovoljno vode i pileće osnove da krompiri budu potpuno prekriveni. Pustite da voda proključa i kuhajte 12 do 15 minuta dok krompir ne omekša. Ocijedite i vratite nazad u topli lonac.

  2. Pomiješajte ljutiku, celer, ocat, šećer, hren i maslinovo ulje u maloj zdjeli i prelijte smjesu preko vrućeg krompira.

  3. Začinite salatu sa celerovim sjemenom, koprom, soli i biberom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.