Kuhana teletina u umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 10 minuta
Kuhana teletina u umaku

Sastojci

Teletina:
1 kilogram
Povrće za supu:
Po želji
Biljna mast:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Lovorov list:
1 list
Ružmarin:
Po želji
Biber:
13/100 kašičice
Vruća voda:
500 mililitara
Pšenično brašno:
Po želji
Hladna voda:
Po želji
Slatko vrhnje:
3 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte mast u tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte meso, propržite ga sa svih strana i začinite sa soli, biberom i ružmarinom.

  3. Dodajte povrće, lovorov list i biber.

  4. Propržite sve a zatim dodajte vruću vodu.

  5. Dodajte malo pšeničnog brašna i hladne vode da se umak zgusne.

  6. Dodajte vrhnje i začinite još malo sa soli i biberom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.