Lazanje od kukuruza i tunjevine

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Lazanje od kukuruza i tunjevine

Sastojci

Lasagne:
1 paket
Konzervisana tunjevina:
2 pakovanja
Konzervirana zrna kukuruza:
1 pakovanje
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
Po želji
Ljuta papričica:
1 komad
Gauda sir:
300 grama
Paradajz sos:
100 mililitara
Maslac:
Po želji
Brašno:
3 kašike
Mlijeko:
600 mililitara

Instrukcije

  1. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati bijeli luk i peršun.

  2. Umiješati tunjevinu i kukuruz, dodati začine i dinstati 10-ak minuta.

  3. U šerpi istopiti maslac, dodati tri kašike brašna i 600 ml mlijeka.

  4. Miješati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne.

  5. U vatrostalnu posudu redati lazanja listove, bešamel sos, smjesu od kukuruza i tunjevine, naribani sir, pa ponovo lazanja listove.

  6. Isti postupak ponoviti još jednom.

  7. Posljednji sloj lazanja listova preliti bešamel sosom, staviti veću količinu naribanog sira i peći lazanje 45 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.