Ljetna krompir salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Ljetna krompir salata

Sastojci

Krompir:
800 grama
Jaja:
3 komada
Ulje:
60 mililitara
Sol:
3/2 kasicica
Šećer:
2 kašičice
Senf:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Majoneza:
120 mililitara
Mladi luk:
30 grama
Celer:
40 grama
Peršun:
2 kašike
Sok od limuna:
80 mililitara

Instrukcije

  1. Krompir kuhati u slanoj vodi dok ne omekša, ali ne previše.

  2. Ocijediti i staviti u veću posudu.

  3. Jaja skuhati, izrezati i pomiješati sa krompirom.

  4. U manjoj posudi sjediniti limunov sok, ulje, šećer, sol, senf i biber.

  5. Dobro izmiješati, pa dodati majonezu.

  6. Smjesu staviti u posudu sa krompirom i jajima, pa uz dodavanje luka, peršuna i celera polahko izmiješati.

  7. Pripremljenu salatu čuvati 2 h u frižideru prije posluživanja

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.