Londonski pečeni odrezak

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Londonski pečeni odrezak

Sastojci

Goveđi odrezak:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Crveni luk:
2 glavice
Sol:
1/4 kašičice
Biljno ulje:
4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Luk:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte luk i 1/4 kašičice soli. Kuhajte dok ne dobijete svijetlo smeđu boju.

  3. Dodajte biljno ulje, sok od limuna, biber i sol.

  4. Premažite odrezak s pola te smjese.

  5. Stavite odrezak u posudu za pečenje i pecite 5 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.

  6. Okrenite, premažite s ostatkom smjese i pecite još 5 minuta ili po želji.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite uz luk.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.