Mediteranske punjene paprike

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Mediteranske punjene paprike

Sastojci

Crvena paprika:
1 komad
Kuskus:
85 grama
Propržene pinjole:
25 grama
Feta sir:
50 grama
Osušeni paradajz:
50 grama
Bosiljak:
2 kašike

Instrukcije

  1. Paprike prepolovite i očistite sjemenke.

  2. Stavite ih u mikrovalnu na umjerenu temperaturu i zadržite 5 minuta dok ne omekšaju.

  3. Nakon tog ih stavite na pleh za pečenje, okrečući otvoreni dio paprike prema sebi.

  4. Kuskus poklopite u šerpi sa 125 ml ključale vode i zadržite 10-ak minuta.

  5. Viljuškom promiješajte kuskus kako biste ga rasuli, pa umiješajte pinjole, masline, feta sir, paradajz i bosiljak.

  6. Napunite ovim filom polovine paprika, stavite u rernu na 200 °C i pecite 10 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.