Mediteransko riblje varivo
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
4 češnja bijelog luka
2 glavice crvenog luka, isjeckane
1 kašika maslinovog ulja
1 konzerva zgnječenog paradajza
1200 ml vode
1 kašikica cimeta
1 kašikica paprike
750 gr fileta bakalara, isjeckanih na kockice
90 gr tjestenine
Peršun
Sol
Biber
2 kašike worcestershire sosa
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju pržiti bijeli i crveni luk 5 minuta uz konstantno miješanje.
Dodati paradajz sa tečnošću, vodu i peršun, pa ostaviti da smjesa kuha 20 minuta.
Umiješati worcestershire sos, cimet, papriku i ribu.
Kuhati 10-ak minuta na umjerenoj temperaturi, zatim dodati tjesteninu, sol i biber, pa kuhati dodatnih 10-ak minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.