Meksičko pileće varivo sa tortiljama
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
3 kašikice ulja
2 češnja bijelog luka, samljevena
1 kašika paradajz sosa
200 gr komadića paradajza u sosu
4 kašikice chilija u prahu
2 l pilećeg temeljca
800 gr skuhane piletine, naribane
Sol
Biber
60 gr izmrvljenog cotija sira
50 gr korijandera
1 mladi luk
3 kukuruzne tortilje, izrezane na trake
1/2 avokada, izrezanog na tanke kriške
Instrukcije
U većoj šerpi propržite bijeli luk na ulju.
Dodajte sos sa komadićima paradajza i chilli.
Kuhajte dok tečnost ne ispari, 3-4 minute.
Dodajte temeljac, sol i biber.
U međuvremenu, pospite tortilja trake uljem i pecite u rerni na 250 °c 8 minuta.
U šest tanjira podijelite piletinu, avokado, sir, korijander i mladi luk.
Pospite temeljcem i tortiljama.
Poslužite uz kriške limete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.