Meksičko pileće varivo sa tortiljama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Meksičko pileće varivo sa tortiljama

Sastojci

3 kašikice ulja
2 češnja bijelog luka, samljevena
1 kašika paradajz sosa
200 gr komadića paradajza u sosu
4 kašikice chilija u prahu
2 l pilećeg temeljca
800 gr skuhane piletine, naribane
Sol
Biber
60 gr izmrvljenog cotija sira
50 gr korijandera
1 mladi luk
3 kukuruzne tortilje, izrezane na trake
1/2 avokada, izrezanog na tanke kriške

Instrukcije

  1. U većoj šerpi propržite bijeli luk na ulju.

  2. Dodajte sos sa komadićima paradajza i chilli.

  3. Kuhajte dok tečnost ne ispari, 3-4 minute.

  4. Dodajte temeljac, sol i biber.

  5. U međuvremenu, pospite tortilja trake uljem i pecite u rerni na 250 °c 8 minuta.

  6. U šest tanjira podijelite piletinu, avokado, sir, korijander i mladi luk.

  7. Pospite temeljcem i tortiljama.

  8. Poslužite uz kriške limete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.