Miješano povrće sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 15 minuta
Miješano povrće sa sirom

Sastojci

Biljno ulje:
3 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Zelena paprika:
1 komad
Paradajz:
2 komada
Konzervisani grah:
600 grama
Ječam:
1 šoljica
Peršun:
3/4 šoljice
Sol:
3/2 kasicica
Bosiljak:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Voda:
3 šoljice
Cheddar sir:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi. Dodajte luk, celer i papriku. Kuhajte 10 minuta i pazite da ne dobije smeđu boju.

  2. Dodajte paradajz, grah, ječam, peršun, sol, bosiljak i biber.

  3. Prebacite u tavu s poklopcom, predhodno premazanu maslom.

  4. Dodajte kipuću vodi i poklopite.

  5. Pecite 90 minuta na temperaturi od 170 stepeni ili dok ječam ne omekša i tekućina se ne apsorbuje.

  6. Pospite s sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.