Mljeveno meso sa paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Mljeveno meso sa paradajzom

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Makaroni:
200 grama
Konzervirani paradajz:
400 grama
Supa od paradajza:
300 mililitara
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Gljive:
400 grama
Sol:
1 kašičica
Chilli u prahu:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Dodajte meso u tavu i pecite dok meso ne dobije smeđu boju.

  2. Kada meso dobije smeđu boju skinite sa vatre i ocijedite masnoću.

  3. U posudi za pečenje izmiješajte pečeno meso, makarone, paradajz, supu od paradajza, crveni luk, bijeli luk, gljive, sol, chilli i biber.

  4. Poklopite i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.