Neobične puslice sa čokoladom i bademima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Neobične puslice sa čokoladom i bademima

Sastojci

Blanširani bademi:
180 grama
Šećer u prahu:
350 grama
Bjelanca:
3 komada
Sol:
3/4 kašičice
Šećer:
3 kašike
Čokolada:
250 grama
Slatko vrhnje:
75 mililitara
Maslac:
1 kašika
Ekstrakt maline:
Po želji

Instrukcije

  1. U blenderu pulsirajte bademe i 120 gr šećera u prahu 2-3 minute, pa prebacite smjesu u zdjelu.

  2. Dodajte ostatak šećera u prahu, pa sve izmiješajte.

  3. Mikserom umutite bjelanjke, pa dodajte šećer u prahu.

  4. Dodajte smjesu od badema u umućene bjelanjke, pa kašikom izjednačite smjesu.

  5. Pripremljenu smjesu stavite u plastičnu vrećicu koju ćete probušiti na jednom kraju, pa iz nje istisnuti smjesu na pleh obložen papirom za pečenje.

  6. Napravite dovoljno razmaka između puslica kako se ne bi slijepile.

  7. Ostavite da odstoje u plehu na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

  8. Pecite puslice oko 25 minuta na 150 °C, a zatim ih ostavite da se potpuno ohlade.

  9. Istopite čokoaldu sa vrhnjem u posudi stavljenoj iznad šerpe sa ključalom vodom.

  10. Skinite smjesu s vatre, a zatim umiješajte maslac i ekstrakt maline.

  11. Miješajte dok se maslac ne istopi, pa ostavite da se ohladi i očvrsne na sobnoj temperaturi.

  12. Stavite dvije puslice jednu na drugu, spajajući pljosnate dijelove, a između njih premažite smjesu od čokolade.

  13. Ovaj postupak ponavljajte do isteka materijala.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.