Neodoljiva pileća salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Neodoljiva pileća salata

Sastojci

Majoneza:
475 mililitara
Sok od limuna:
60 mililitara
Pileći fileti:
700 grama
Proprženi bademi:
140 grama
Celer:
120 grama
Riža:
160 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
2 komada
Trapist sir:
120 grama
Čips:
120 grama

Instrukcije

  1. Pileća prsa i rižu skuhati, pa piletinu isjeći na kockice.

  2. U veću posudu staviti majonezu i limunov sok, pa dobro izmiješati.

  3. Ovoj smjesi dodati piletinu, rižu, bademe, isjeckani luk, paprike i celer, pa sve izmiksati.

  4. Smjesu preliti u posudu za pečenje, posuti je naribanim sirom i izmrvljenim čipsom, staviti u rernu i peći 30 minuta na 150 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.