Neodoljiva salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 20 minuta
Neodoljiva salata

Sastojci

Majoneza:
80 mililitara
Senf:
2 kašike
Mlijeko:
1 kašika
Kuhana jaja:
4 komada
Zelena salata:
100 grama
Crveni luk:
1 glavica
Kiseli hljeb:
1/2 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Majčina dušica:
3/2 kasicica
Peršun:
2 kašičice

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti maslinovo ulje, bijeli luk, majčinu dušicu, peršun i isjeckani hljeb.

  2. Mješavinu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći uz povremeno okretanje 10-ak minuta na 200 °C, dok hljeb ne postane hrskav.

  3. U međuvremenu sjediniti majonezu, senf i mlijeko u posebnoj posudi.

  4. U zdjelu za salatu staviti ispečene kockice hljeba, zelenu salatu, crveni luk i jaja.

  5. Posuti preljevom od majoneze, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.