Nutella torta s čokoladnim kroasanima

Služi: 1 osobuPriprema: 30 minuta
Nutella torta s čokoladnim kroasanima

Sastojci

Petit keks:
200 grama
Puding od vanilije:
3 pakovanja
Gustin:
3/2 kasika
Mlijeko:
1 litar
Čokolada za kuhanje:
100 grama
Šlag pjena:
1 pakovanje
Čokoladni kroasani:
2 pakovanja
Šećer:
200 grama
Sok od narandže:
100 mililitara
Margarin:
250 grama
Nutella:
250 grama

Instrukcije

  1. Pomiješajte prašak za puding sa gustinom i 6 kašika šećera.

  2. Dodajte malo mlijeka, pa kašikom miješajte dok ne dobijete glatku masu.

  3. Ovu smjesu prelijte u 900 ml ključalog mlijeka, pa na laganoj vatri miješajte dok ne dobijete glatki, gusti fil.

  4. Dok je još uvijek vreo, fil podijelite na dva jednaka dijela.

  5. U jedan dio stavite izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješajte kašikom dok se čokolada u filu ne istopi, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.

  6. Drugi dio fila ostavite kakav jeste.

  7. Kada se filovi ohlade u svaki stavite po 1/2 margarina, a zatim umutite mikserom.

  8. U pravougaoni, manji kalup poredajte dva sloja petit keksa kojeg ste prethodno potopili u mlako mlijeko.

  9. Premažite keks filom od čokolade, a preko fila uzdužno poredajte kroasane jedan do drugog (prethodno potopljene u sok od narandže).

  10. Preko kroasana premažite žuti fil, a preko fila istopljenu nutelu.

  11. Tortu ukrasite šlag pjenom, pa nakon što odstoji najmanje 1 h u frižideru poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.