Odrezak na grčki način

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Odrezak na grčki način

Sastojci

Bijeli luk u prahu:
5/2 kasicica
Bosiljak:
3/2 kasicica
Origano:
5/2 kasicica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Goveđi odrezak:
700 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Feta sir:
2 kašike
Masline:
1 kašika

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte luk, bosiljak, origano, sol i biber.

  2. Premažite odrezak s napravljenom smjesom.

  3. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.

  4. Dodajte odrezak i pecite 15 minuta uz jedno okretanje ili dok odrezak ne bude pečen po vlastitoj želji.

  5. Pospite sa sokom od limuna, sirom i maslinama.

  6. Skinite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.