Palačinke sa faširanim mesom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Palačinke sa faširanim mesom

Sastojci

Palačinci:
10 komada
Faširano meso:
300 grama
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
6 kašika
Paradajz:
300 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vegeta:
Po želji
Kiselo mlijeko:
1 šolja
Parmezan:
50 grama
Jaja:
2 komada

Instrukcije

  1. Priprema fila:

  2. Propržite sitno isječen luk na vrelom ulju, zatim dodajte meso i dinstajte uz dodavanje manje količine vode. Nakon što izdinstate meso, dodajte manje komade isječenog paradajza, sol, biber i vegetu i dinstajte dok ne nestane sva tečnost iz smjese.

  3. Priprema preljeva:

  4. Razdvojite žumanca od bjelanjaka, pa žumance izmiksajte sa kiselim mlijekom i parmezanom, a bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i dodajte u ovu smjesu.

  5. Pečenje

  6. Prethodno pripremljene palačinke napunite filom od mesa, savijte i poredajte u tepsiju premazanu uljem ili maslacem, prelijte napravljenim preljevom i pecite 15-ak minuta u zagrijanoj rerni.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.