Pancerote bez kvasca (germe)

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 25 minuta
Pancerote bez kvasca (germe)

Sastojci

Brašno:
500 grama
Jogurt:
1 šolja
Jaja:
1 komad
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Sol:
1 kašika
Mozzarela:
150 grama
Masni sir:
100 grama
Pećenica:
200 grama
Sir za picu:
100 grama
Paradajz sos:
1 šolja
Ulje:
2 kašike

Instrukcije

  1. Umutiti jaje zajedno sa jogurtom i uljem.

  2. U veću posudu izmiješati brašno sa praškom za pecivo i soli

  3. Umucena jaja dodati u brašno i uz doljevanje vode umjesiti glatko tijesto.

  4. Mocarelu, masni sir i pecenicu izrezati na kockice, A sir za picu naribati.

  5. Tijesto podijeliti na loptice željene veličine i razviti u manji krug

  6. Stavljati na svaku pancerotu paradajz sos i nadjev

  7. Ako nemate paradajz sos može i kecap u koji se doda 1 kašika ulja i pomijesa se da se kecap i ulje sjedine

  8. Kad Pancerote napunimo nadjevom preklopimo po pola i krajeve dobro vilicom zatvorimo da nam nadjev ne curi

  9. Ugrijati ulje u tavi i na slaboj temperaturi peći Pancerote pri tome ih okretati da se s obje strane fino ispeku a i unutra.

  10. Kad fino porumene gotove su.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.