Paradajz-ragu

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 10 minuta
Paradajz-ragu

Sastojci

Cherry paradajz:
800 grama
Celer:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Crveni luk:
2 glavice
Lovorov list:
3 lista
Bosiljak:
1 kašika
Voda:
1 šolja
Paradajz sos:
2 kašike
Maslinovo ulje:
5 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Isjeckajte celer, mrkvu i luk.

  2. Pržite ih u tavi, na zagrijanom maslinovom ulju dok ne omekšaju.

  3. Dodajte paradajz, bosiljak, lovorov list, paradajz kašu, vodu, sol i biber.

  4. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da na umjerenoj temperaturi krčka oko 2 h, uz povremeno miješanje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.