Paradajz supa s tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Paradajz supa s tikvicama

Sastojci

Tjestenina:
1 šolja
Tikvice:
1 komad
Sir:
100 grama
Hljeb:
4 kriške

Instrukcije

  1. Ugrijte ulje u dubokoj tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte luk i povećavajte temperaturu, kuhajte 3-4 min ili dok ne omekša.

  3. Dodajte paradajz sos i pileću osnovu pa sačekajte da prokuha.

  4. Saspite tjesteninu i dobro promiješajte.

  5. Vratite supu na vrenje, smanjite temperaturu i kuhajte 3 minute.

  6. Saspite tikvice u supu i kuhajte 2 minute.

  7. Začinite sa soli i biberom.

  8. Stavite sir preko hljeba pa to stavite na grill (ili u mikrovalnu) 2 minute ili dok se sir ne istopi.

  9. Saspite supu u tanjire i konzumirajte je uz hljeb sa sirom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.